ZACHT FRUIT

ZACHT FRUIT

Er bestaan vele methoden en systemen om aardbeien te telen. De kniktrossen zorgen bij de meeste systemen voor veel kwaliteitsproblemen en productie verlies. Met het JBH systeem zijn al deze problemen opgelost. Kniktrossen bestaan niet meer, productie is verhoogd en het plukrendement is verbeterd. Het JBH systeem is economisch, doordacht en afhankelijk van het systeem compleet voorzien van een drainwater afvoersysteem, bladondersteuning en een vaste trosondersteuning. Het JBH systeem wordt zowel in kassen als buiten toegepast.

De onderstaande systemen zijn leverbaar:

JBH Stalen Systemen:
JBH stalen systemen voor aardbeien zijn mooie, duurzame systemen die optimale groei omstandigheden voor het gewas creëren. Met onze mobiele walsinstallatie kunnen de goten direct in de kas geproduceerd worden. We kunnen echter ook goten in vervoerbare lengtes maken. Het JBH stalen systeem is voorzien van tros- en bladondersteuning, zodat het gewas alle gelegenheid krijgt om zich goed te ontwikkelen. Deze JBH systemen bestaan uit stalen systemen met een breed drainkanaal of met een kanalengoot.

Los container systeem
Het systeem met losse containers bestaat uit stalen buizen waarop de containers staan. Aardbei steunband zorgt voor een goede trosondersteuning. Dit systeem heeft geen drainwater opvang en is daarom het meest economische systeem. Met dit systeem kunt u op elke gewenste hoogte aardbeien plukken. De andere systemen bestaan uit een speciale polystyreen goot voorzien van een drainage systeem. Het minileg systeem is een systeem direct op de grond, met polystyreen ondersteuningen. Ook bij het tafel systeem en hethangend systeem kan op elke gewenste hoogte geplukt worden. Bij het minileg systeem is er een plukwagen verkrijgbaar. Deze zorgt ervoor dat er zonder rugklachten zittend geplukt kan worden. Elk systeem heeft zo zijn eigen voordelen, echter alle systemen hebben zich in de praktijk al bewezen. In samenspraak met u, kunnen wij u advies geven wat in uw geval het beste systeem is.

Overige voordelen:

Vervroeging
Door de goede isolatie van de goten kan in het voorjaar een vervroeging plaatsvinden.

Substraatkosten besparing 
In de goot kan een losse container geplaatst worden. Hierdoor kan met los substraat gewerkt worden (goedkoper). De containers zijn stoombaar, dus iedere teelt opnieuw kunt u volledig schoon beginnen. Natuurlijk kunnen, in plaats van containers, ook veenbaaltjes toegepast worden.

Eenvoudige inlijn-druppelslang
Indien er containers worden gebruikt, kan eenvoudige inlijn-druppelslang worden toegepast. Deze druppelslang is goedkoper, minder gevoelig voor verstoppingen en sneller aan te leggen en op te ruimen.

Geen problemen met afval 
Alle producten zijn gemaakt van milieu vriendelijke materialen. Hierdoor zal op termijn bij aanpassing of vervanging van het systeem nooit een probleem ontstaan m.b.t. afvalkosten. De EPS goten en ondersteuningen worden door ons retour genomen en voor recycling aangeboden.

Compleet systeem
Kortom, het JBH systeem bestaat uit complete systemen wat zich bewezen heeft. Het systeem geeft hogere opbrengsten, voorkomt kniktrossen, geeft hogere vruchtkwaliteit en levert arbeidsbesparing op.

VOORDELEN JBH SYSTEEM

  • Elke gewenste hoogte (direct op de grond, met EPS of stalen ondersteuningen, hangend systeem)
  • Systemen voorzien van kniktrosondersteuning, door speciale “vleugels” (bij Wing systeem) en/of speciale beugels (stalen systeem)
  • Systemen voorzien van bladondersteuning
  • Snelle en gescheiden drainwaterafvoer (n.v.t. bij los container systeem)
  • Arbeidsbesparing
  • Speciale JBH Aardbei container voor optimaal resultaat (lengte 60 cm)

JBH Wing hangend systeem

JBH Wing minileg systeem

JBH Wing tafelsysteem

Foto’s

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Switch The Language