SUBSTRATEN

SUBSTRATEN

JB Hydroponics b.v. ontwerpt, ontwikkelt en produceert alle mogelijke gootystemen. Voor het kweken op substraten is het gootysteem om verschillende redenen een essentieel onderdeel. Onze gootsystemen verzamelen drainwater en verbeteren de groei doordat wij voor elke plant de beste vorm ontwerpen. De meeste groenten en snijbloemen geven de hoogste opbrengst in hun eigen specifieke omgeving. Andere substraten vragen om andere oplossingen. Het beste ontwerp kan zelfs van land tot land verschillen door verschillende klimaat omstandigheden.

Met onze systemen kunt u op de meest efficiënte manier kweken en daardoor besparen op substraatkosten, water en meststoffen. Systemen van JB Hydroponics worden ontworpen voor elke individuele klant en voor alle omstandigheden.

Groei middelen zijn verkrijgbaar in vele vormen en materialen. Er zijn substraten die maar 1 jaar meegaan, zoals steenwol, maar wij leveren tevens OXYGROW schuim substraat, wat wel 10 jaar kan meegaan.

Er zijn zowel droge als natte substraten en ieder substraat heeft zijn eigen kenmerken. Welk substraat u kiest, hangt af van vele factoren, zoals: de tijd dat een substraat gebruikt wordt voor een specifiek gewas, de beste manier van water geven en de kosten van het substraat. Wij zijn altijd bereid advies te geven over welk substraat in uw omstandigheden het beste resultaat oplevert.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten over het algemeen het beste groeien als er veel zuurstof bij de wortels aanwezig is en als er regelmatig vers water met meststoffen wordt toegediend. Daarom moet het irrigatie systeem zo ontworpen worden, dat de planten onder alle omstandigheden van voldoende water worden voorzien. De afvoer van drainwater moet snel plaatsvinden en het substraat moet een open structuur hebben om voldoende zuurstof door te laten. Deze mag niet wijzigen gedurende het seizoen om een perfecte lucht-water verhouding te behouden.

In sommige landen vinden we goede natuurlijke substraten. Dit kan veen, puimsteen, zand, kokos etc. zijn. In de praktijk blijkt er in opbrengst nauwelijks verschil te bestaan tussen natuurlijke en kunstmatige substraten zoals bv. steenwol. Natuurlijke substraten hebben het voordeel dat ze goedkoper kunnen zijn, makkelijk leverbaar zijn en een positief imago naar de consument toe hebben. Als natuurlijk substraat leveren wij COCOPRESS, kokossubstraat dat geproduceerd wordt in onze eigen fabriek in Sri Lanka.

Door de ideale combinatie van ons aanbod van een groot aantal verschillende substraten, goot systemen, druppel systemen en water behandeling systemen kunnen wij u een perfect totaalpakket aanbieden voor het kweken op een milieu-vriendelijke wijze met uitstekende resultaten.

OXYGROW schuim substraat 
Dit schuim substraat is heel homogeen en kan wel 10 jaar meegaan. OXYGROW substraat, dat bekend staat om de goede controle over EC en PH en een snelle drainwater afvoer, heeft lage jaarlijkse kosten. OXYGROW wordt gebruikt voor groenten en snijbloemen.

JBH Container systeem 
Het JBH container systeem is een solide systeem, speciaal ontworpen voor los subtraat en om het drainwater op te vangen in een apart drainwater kanaal. De 16 L containers zijn gemaakt van zwart of wit, UV stabiel, door stoom gesteriliseerd propyleen. Ons container systeem wordt gebruikt voor vele verschillende substraten voor groenten en snijbloemen.

COCOPRESS kokossubstraat 
Dit natuurlijk geperst substraat heeft een erg lage EC-waarde (EC<0,35) en kan wel 5 jaar meegaan. Het is droog, licht, klein bij levering en geëxpandeerd bij gebruik. De drainwater afvoer is goed en het materiaal laat voldoend zuurstof door voor de wortels. COCOPRESS kan geleverd worden in verscheidene afmetingen. De breedte varieert van 10 tot 45 centimeter. De hoogte is 1,5 of 3 cm en na bevochtiging expandeert dit tot 7 of 14 cm. COCOPRESS wordt gebruikt voor groenten, snijbloemen en potplanten en kan na gebruik buiten als mest worden aangewend.

Overige producten

Druppelsystemen 
We ontwerpen en leveren van semi-automatische tot volledig gecomputeriseerde maatsystemen, die makkelijk en economisch in gebruik zijn. Onze druppelslangen en bijbehorende onderdelen zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen die lang meegaan. Het druppel systeem zal volledig naar uw wensen worden ontworpen.Voor een veilig en betrouwbaar systeem werken wij het liefst met een grote water opslag capaciteit.

Geribbelde drainslangen 
We bieden een breed assortiment geribbelde drainslangen aan, die gemaakt zijn van Polyethyleen of Polypropyleen. Deze vangen het drainwater op in de gootsystemen, op de grond of diep in de grond. De afmetingen variëren van 25 tot 160 mm, kaal of ommanteld met verschillende filtermaterialen. Bijbehorende onderdelen als gootdoorvoeren, stoppen etc. zijn ook verkrijgbaar.

Water behandelingssystemen: Druppel systemen, water opslag tanks, water filtratie systemen, etc. Drainage buizen: PE en PP buizen: 25, 50, 60, 100, 125, 160 mm met of zonder filtratie materiaal Plastic folie: PE folie, AC folie, CO2 buizen, grond folie, tunnel folie, inhoes folie, etc.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Switch The Language