JB STALEN GOOT SYSTEEM

JB STALEN GOOT SYSTEEM

JB Hydroponics heeft een nieuwe, innovatieve en unieke stalen goot ontworpen die zowel voor de groente-, bloemen- als aardbeienteelt geschikt is. Door de speciale vorm is de goot sterker dan gebruikte alternatieve modellen. De goot heeft een groot drainkanaal in het midden, waar een PP (polypropyleen), PVC of EPS plaatje op ligt. Het drainwater wordt niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant opgevangen. Dit zorgt voor een goot met vele voordelen. Er is patent aangevraagd op deze nieuwe teeltgoot.

De goot kan in verschillende afmetingen geproduceerd worden. Elke goot wordt gemaakt van gegalvaniseerd staal met een dikte van 0,6 of 0,8 mm. Bij een substraat breedte van 200 mm, hebben de goten een breedte van 215 mm breed, de hoogte is 95 mm. De binnenzijde van de goot is gecoat met een speciale witte polyurethaan coating die de goot tegen EC en pH invloeden beschermt. De onderzijde is wit gelakt. Een groot drainkanaal van 40 mm diep en 160 mm breed zorgt voor de drainwater opvang. Er kan gekozen worden tussen een hangend systeem of een systeem opgegalvaniseerde steunen .

Ook kan er gekozen voor een stalen systeem met kanalengoot. Deze goot wordt vooral toegepast bij een containersysteem.

Onze goot heeft alle bestaande voordelen van een verhoogd systeem en nog een aantal extra pluspunten:

  • Wortels kunnen niet in het drainwater kanaal groeien.
  • Er kunnen geen bladeren, vuil of vruchten in het drainwater kanaal vallen.
  • Er treedt niet of nauwelijks algen groei in het drainwater kanaal op, omdat het drainwater kanaal is afgesloten van het zonlicht.
  • Binnenkant van de goot is zeer eenvoudig schoon te maken.
  • Buitenkant van de goot blijft schoon.
  • Zeer sterke goot vanwege de vorm.
  • Substraat matten zitten opgesloten in de breedte richting en kunnen niet van de goot vallen.
  • Substraat matten liggen op isolatie materiaal en daarom geen temperatuursverhoging van de wortels door de stalen goten. Hierdoor minder kans op pythium problemen.
  • De zeer sterke PU coating van min. 25 mu wordt niet of nauwelijks aangetast, omdat het substraat niet rechtstreeks op de stalen goot ligt.

JBH
K01 PVC

JBH
K01 PP

JBH
K02

JBH
R

JBH
DUO

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Switch The Language