JBH CONTAINERSYSTEEM

JBH CONTAINERSYSTEEM

Combi Container
De JBH COMBI CONTAINER is speciaal ontworpen voor het gebruik van losse substraten. Dit kunnen er veel zijn, zoals kokossubstraat, perliet, puimsteen, oasis, steenwol, etc. De container is gemaakt van polipropyleen (PP) en daardoor stoombaar. De afmetingen van de container zijn 60 x 32 cm met een hoogte van 16 cm en de inhoud bedraagt max. 30 liter. De draingaten aan de onderkant van de container zorgen voor een uitstekende gelijkmatige drainwater afvoer, zodat het substraat nooit te nat kan blijven.

De JBH COMBI CONTAINER is een economische en milieuvriendelijke oplossing, waarbij het substraat langer goed blijft. De mogelijkheid bestaat om de containers te koppelen. De zijkanten van de JBH COMBI CONTAINER kunnen eenvoudig worden verwijderd en/of teruggeplaatst, waardoor een langere rij kan worden gemaakt. Voor de aardbeienteelt is er een speciale aardbeicontainer ontwikkeld.

Wortels
Na 2 jaar testen met de container is gebleken dat de wortelontwikkeling veel beter is en ook anders verloopt dan bij alle bestaande systemen. Dit geldt voor alle bestaande containers maar zeker ook wanneer dit vergeleken wordt met substraat in plastic zakken. De wortels kunnen gemakkelijk alle kanten uitgroeien door het homogene watergehalte in het substraat en dat in combinatie met een hoog zuurstofgehalte.

Zuurstof kan alleen aanwezig zijn als de drainage gedurende de hele teelt goed en snel plaatsvindt. Dit is dan ook een van de grote voordelen van de container. De onderkant is zo gemaakt dat de draingaten onder alle omstandigheden open blijven, dus ook wanneer de container op de grond staat. Een andere factor die bijdraagt aan een optimale wortelsturing door het hele substraat zijn de speciale sleuven aan de zijkant van de container. Hierdoor worden de wortels terug het substraat ingeleid, en ontstaat er geen ophoping van wortels aan de onderkant van de container.

VOORDELEN SYSTEEM

 • Planten in aparte containers, geen ziekteverspreiding.
 • Containers zijn snel en makkelijk te verplaatsen.
 • Containers hebben vele draingaten op het laagste punt, dus geen stilstaand water in de containers.
 • Elke container draineert separaat uit.
 • Er kunnen nooit wortels in het drainkanaal groeien, geen ziekteverspreiding.
 • Uitstekende luchtcirculatie, door open ruimte onder de containers.
 • Productief systeem, door betere controle over EC en pH.
 • Zeer solide en duurzaam systeem.
 • In hoogte verstelbaar.
 • Containers zijn gemaakt van stoombaar PP materiaal.
 • Drainwater gootjes zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal met een sterke, slijtvaste PU coating.
 • Het systeem is snel op te bouwen.
 • Onderhoudsvrij systeem.
 • Eenvoudig te koppelen voor langere rij

Hangende stalen Goten
De containers zijn uitstekend geschikt om op een stalen gootsysteem te plaatsen. Zij hebben aan de onderkant opstaande randen, zodat ze zeer stabiel op een gotensysteem staan en er niet af kunnen schuiven. De lengte van de container is 60 cm, wat de mogelijkheid biedt om bij een tussen teeltsysteem, gedurende de teelt, er overal een extra container tussen te plaatsen, zoals o.a. toegepast wordt bij de tomatenteelt.

Gewassen
Met de JBH COMBI CONTAINER zijn er praktisch geen grenzen wat betreft het gebruik. Naast genoemde substraten kan de container gebruikt worden voor bijna alle gewassen. In de praktijk zien we uitstekende resultaten bij Rozen, Anjers, Anthuriums en andere snijbloemen. Door de afmetingen en hoogte van de container is deze ook uitermate geschikt voor toepassing bij tomaten, paprika’s, komkommers en andere groenten. Klik hier voor de JBH aardbei container

Container Systeem
JB Hydroponics heeft het JBH Container Systeem ontwikkeld. Dit systeem bestaat uit 2 stalen draingootjes ondersteund door stalen bokken. De containers passen exact in de stalen draingoten en staan hier stevig in door de pootjes onder de containers. De stalen goten zijn van gegalvaniseerd staal met een PU coating die de goot beschermt tegen EC en pH invloeden. De bokjes zijn ook van gegalvaniseerd staal gemaakt en zijn in hoogte verstelbaar. Kortom een zeer fraai, solide en compleet gesloten systeem met een perfecte drainwateropvang en een maximale luchtcirculatie. Dit systeem is ideaal voor Rozen, Gerbera’s en Anthuriums.

Irrigatie
Over het algemeen wordt water gegeven door middel van druppelsystemen. Dit kan met een capillair systeem of 
met een in-lijn druppelsysteem. Omdat de containers van boven open zijn kan een in-lijn druppelslang gewoon op de containers gelegd worden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Switch The Language