COCOPRESS

COCOPRESS

Een substraat voor snijbloemen, groentegewassen en potgrond. Een natuurlijk substraat dat al vele jaren in vele landen in de wereld gebruikt wordt met uitstekende groeiresultaten. Cocopress is een milieuvriendelijk substraat, zonder afval problemen na gebruik en bovendien interessant geprijsd.

Kokos
Kokos, zoals het gebruikt wordt in de tuinbouw, is geselecteerde kokosstof. De kokosnoot wordt ontdaan van de kokosmelk en de schil, vervolgens wordt de schil in stukken gesneden. De schil bestaat uit verschillende vezeltypen. Voor het kokos substraat zijn juist de zeer fijne stofdeeltjes interessant. Het geselecteerde materiaal wordt gewassen en gezeefd tot het product de juiste kwaliteitseisen bereikt. Dit product wordt dan kokossubstraat genoemd.

Waarom Cocopress?
Cocopress wordt steeds vaker gebruikt vanwege de fantastische teelt eigenschappen. Daarnaast zijn de transportkosten relatief laag omdat het product in geperste vorm getransporteerd kan worden.

 • Teelt eigenschappen
  Cocopress is een luchtig substraat, heeft een hoog luchtgehalte tot 25% en kan op verschillende manieren m.b.t. watergift gestuurd worden. Mocht het substraat uitdrogen dan is het zeer makkelijk weer nat te maken. Laat zich zeer makkelijk mixen en bemesten. Een fantastisch substraat voor zowel de ervaren als de onervaren teler

 • Product eigenschappen
  Natuurlijk substraat, hoog luchtgehalte, vrij van ziektekiemen, stoombaar, rijk aan essentiƫle spoorelementen, laag EC gehalte (< 0,6), PH 5-6 en kan vele jaren gebruikt worden zonder structuurverlies.

 • Gebruiksduur
  Cocopress kan vele jaren gebruikt worden. Hoeveel jaar is afhankelijk van de toepassing. In de rozenteelt wordt er zelfs tot 5 jaar op geteeld.

 • Afval
  Kokos is een natuurlijk substraat en kent geen afvalproblemen. Cocopress kan na gebruik bijvoorbeeld als compost buiten op het veld worden gebruikt.

LEVERINGSVORMEN

cocopress kokos mat
100 x 15 x 2 cm

cocopress kokos blok
30 x 30 x 15 cm

cocopress kokos opkweek blok
blokje, 10 x 10 x 6 cm

cocopress kokos tablet
diameter 6 cm; dikte 1 cm

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Switch The Language