APS SYSTEEM

AQUA PLANT SYSTEM

Naast EPS en staal/aluminium systemen bestaat er ook het A.P.S. systeem. Dit staat voor Aqua Plant System. Dit is een uniek systeem waarbij de planten op een speciaal capillair matje staan, dat weer op een folie ligt, waar aan beide zijden een bufferzak is bevestigd. Doordat het dunne matje tot in de bufferzakken ligt, is er een waterstroom naar 2 zijden mogelijk. De planten, die gewoon met een druppelaar water krijgen, hebben de wortels zowel in de capillaire mat als in de waterzakken.

De eigenschappen van deze wortels zijn echter verschillend en daarom kunnen de planten te allen tijde voldoende water en zuurstof opnemen. Tevens is er aan de bovenzijde tussen de waterbuffers van alle planten een verbinding, die zorgt dat het overtollige water eerst verdeeld wordt van de ene naar de andere plant, voordat het echt weg kan lopen als drainwater.

Het A.P.S. systeem is direct toe te passen door iedere kweker die op substraat teelt en is dus voorzien van een bemestingsunit met een druppelsysteem. Met het A.P.S. systeem gaan de kosten enorm omlaag zonder afbreuk te doen aan de opbrengsten. Grootschalige praktijk proeven laten zelfs een productie verhoging zien.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Switch The Language